Historier

Thereses sabbatical – Endrede planer

En måneds ekstra ferie er et gode de fleste drømmer om og som gir mulighet for nye opplevelser. Helt siden 2014 har Biogen tilbudt ansatte fire ukers betalt ferie i tillegg til ordinære feriedager, hvert sjette år. Ansatte bruker denne muligheten (“sabbatical”) på ulike måter, enten det er å reise på ferie eller drive med veldedighetsarbeid.

2020 var det første året da ansatte som hadde sin sabbatical i 2014 kunne ta enda en sabbatical.

Therese og familien bor i Sverige og hadde alltid snakket om å reise på en roadtrip i USA under hennes sabbatical, sommeren 2020. Etter at moren hennes uventet gikk bort, ble det enda viktigere for Therese å prioritere familien og å tilbringe alle de fire ekstra ferieukene sammen med dem.

Familien leide et feriehus i Sør-Spania og inviterte Thereses far, svigermor, nieser og hennes sønns kjæreste til å tilbringe tiden sammen ved Middelhavet. COVID-19 tvang dem til å endre planer, men fokuset på familien forble det samme.

Therese
EU Regional HR Lead, Stockholm, Sweden

“Vi innså at vi fortsatt kunne tilbringe tid med våre nærmeste, bare ikke med alle på en gang", sier Therese.  

Familien fikk likevel til en roadtrip, bare at det denne gangen var i hjemlandet, Sverige.

"Vi tilbrakte den første uken på Öland, en øy sør i Sverige, med mine fire barn, mine to brødre og deres familier. I løpet av den andre uken reiste vi til Nyköping, en liten by 100 km sør for Stockholm, hvor vi tilbrakte tid med min svigermor og min manns familie", sier hun.

Familien ble faktisk så glad i området at de kjøpte et sommerhus der, i nærheten av sjøen. 

"Vi hadde sakket om å skaffe oss et sommerhus lenge, og etter min mors bortgang og deretter pandemien, bestemte vi oss for å slutte å utsette det og bare gjøre det! Nå har vi et sted hvor familiene våre kan samles og skape nye tradisjoner og minner i årene som kommer", sier hun.

Den tredje uken dro familien til vestkysten av landet for en uke med ishockey – "Det barna våre elsker mest", sier Therese.  De tilbrakte den fjerde og siste uken tilbake i hjembyen Stockholm sammen med Thereses far.  

“Selv om det ikke var det vi opprinnelig hadde planlagt, ble sabbatperioden min bedre enn jeg kunne forestilt meg. Til tross for utfordringene, fikk vi alt vi hadde håpet på: Tid sammen med våre kjære. Som en ekstra bonus kan vi invitere hele familien vår til det nye sommerhuset neste år!”

Kanskje du også er interessert i å se:

Image

Multippel Sklerose

Å leve med MS – Tracy sin historie

Image

Spinal muskelatrofi

Å leve med SMA – Nathan sin historie