Biogen Norge

Et ledende og innovativt biotekselskap

Siden etableringen i 1978 av Charles Weissmann, Heinz Schaller, Kenneth Murray og Nobelprisvinnerne Walter Gilbert og Philip Sharp, har Biogen – som et av verdens første globale bioteknologiske selskaper – ledet nyskapende vitenskapelig forskning med mål om å bekjempe nevrodegenerative sykdommer.

Biogen har vært etablert i Norge siden 1999. Siden den gang har målet vært tydelig: Vi skal være pionérer innen innovativ forskning. Vi samarbeider med leger og forskere over hele verden med sikte på videre medisinsk innovasjon.  

Vårt bidrag til pasienter og pårørende

Biogen Norge ønsker å gi pasienter meningsfull kunnskap og hjelp til å forstå aktuelle kliniske retningslinjer og behandlingsalternativer. Gjennom en informativ podcast om MS og en hjemmeside om SMA for pasienter og pårørende, kan Biogen bidra til at både pasienten og de rundt er bedre informert i møte med legen.

Hos Biogen har vi forpliktet oss til å støtte pasienter med spinal muskelatrofi og alle de som behandler disse pasientene. Vårt håp for Together in SMA (TISMA) er at vi, ved å gi informasjon, kan hjelpe pasientene til å få optimal oppfølging og behandling, og dessuten støtte dem i samtalene med legene sine.

På nettsiden finner pasientene informasjon om spinal muskelatrofi og symptomer, kunnskap om behandlingsalternativer, samt synspunkter fra personer som lever med SMA, erfarne omsorgspersoner og helsepersonell om alt fra ernæring til tekniske hjelpemidler.

I denne podcastserien intervjuer vi noen av landets fremste eksperter på MS om hvordan det er å leve med MS. Podcasten er laget for personer med MS, pårørende og helsepersonell.

«Vi kan aldri informere nok om MS. I MSpodden går man i dybden på ulike tema. Samtalene er gode, og det kommer fram ulike perspektiv. Podcasten treffer godt.» - Gudrun Sofie Østhassel, tidligere kommunikasjonsleder i MS-forbundet.

Samarbeid med studenter og nyutdannede

Vi har i flere år tatt imot både interns og studenter i Biogen Norge. Våre programmer har inkludert sommer-internship, seksmåneders-internship og et europeisk årsprogram kalt EU19 BioTrain Internship. Disse programmene gir en uvurderlig erfaring fra farmasøytisk og bioteknologisk industri. Studenter og nyutdannede vil jobbe i et internasjonalt miljø, samt samarbeide og knytte nettverk på tvers av land og avdelinger. Ved å jobbe internasjonalt og på tvers av ulike funksjoner vil de få uvurderlige erfaringer, som vil være av stor nytte for videre karriere.